Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Πάνος Ιατρίδης Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών- Δάσκαλος Εικαστικών


Ο Πάνος Ιατρίδης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα με καταγωγή από το Άστρος Κυνουρίας όπου και ζει σήμερα.  Σε νεαρή ακόμα ηλικία έδειξε την κλίση του στις Καλές Τέχνες -δύο φορές μάλιστα διακρίθηκε αποσπώντας το πρώτο βραβείο σε ισάριθμους μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής. Το 2003 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ'όπου αποφοίτησε το 2009 με βαθμό 9,66. Από το 2005 ασχολείται με τη γελοιογραφία και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Αιχμή, Κυνουρία, Libre, Οξυγόνο, Blackcherry, Νέο Πρόσωπο) και με την ιστοσελίδα Astrosnews.gr . Επίσης έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις γελοιογραφίας και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής ενώ ετοιμάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.
Από το 2011 εργάζεται ως αναπληρωτής Δάσκαλος Εικαστικών σε Δημοτικά σχολεία
~~~~~~~~~~~~~

Κατάγεται από το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας, απ' όπου αντλεί συχνά έμπνευση για τους πίνακες του. Μεγαλώνοντας στη μεγαλούπολη και έχοντας παράλληλα εικόνες από τον τόπο καταγωγής του, καταφέρνει να συνθέσει στα έργα του τη βιαιότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής με την αγνότητα μιας άλλης εποχής. Αυτός ήταν και ο κεντρικός άξονας της πτυχιακής του εργασίας που παρουσιάστηκε στην Α.Σ.Κ.Τ. το 2009 η οποία του χάρισε την υποτροφία στο 3rd ANIMART, Summer meeting on animation and other Visual Arts που διοργανώθηκε από το Hellenic Audiovisual Institute and European Animation Center το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου στα Καλάβρυτα. 
Η ζωγραφική του εμπεριέχει πολλές φορές στοιχεία κόμικ και γελοιογραφίας. Εξάλλου από το 2007 διατηρεί θεματικό ιστολόγιο με γελοιογραφίες που σατιρίζουν την επικαιρότητα. Εκτός από την ζωγραφική και την γελοιογραφία άλλοι τομείς του ενδιαφέροντός του είναι η σκηνογραφία και η εικαστική διαφήμιση.
~~~~~~~~~~~~~
"Εργοστάσια". Ακρυλικό, μαρκαδόρος, πάστα διαμόρφωσης 
και πλαστικά μπουκάλια σε καρτολίνη.
Διαστάσεις 60X40cm
____________
Δείτε περισσότερα στο: http://e-artidis.blogspot.com/#ixzz3nuRCEZ8D

Δεν υπάρχουν σχόλια: